7. celostátní hry sportovní hry seniorů

Ve dnech 11. – 13. 7. 2024 uskutečnily v Liberci již 7. celostátní hry sportovní hry seniorů s mezinárodní účastí. Her se tentokrát účastnilo 18 týmů – vítězové 13 krajských kol, přičemž Liberecký kraj měl jako pořadatel 2 týmy, bohužel Jihomoravský kraj neposlal zástupce. Dále soutěžilo družstvo železničářů a Českého svazu žen, a přijeli také senioři z Polska a Německa. Ubytování, stravu i sportoviště nabídla za výborných podmínek Technická univerzita Liberec a podle vyjádření všech k plné spokojenosti. Po příjezdu a ubytování si mohli senioři vyzkoušet většinu disciplín v hale TUL, aby poté v pátek po slavnostním zahájení a pozdravech hostů P. Tulpy a J. Volfové začali soutěžit „naostro“.

Po skončení soutěží se odpoledne sešli senioři v jídelně menzy, kde vyslechli přednášku exministra kultury Daniela Hermana o Lichtenštejnsku a po této přednášce své zážitky a příběhy přišli vyprávět olympionici z Libereckého kraje běžkyně na lyžích Alena Bartošová a sdruženář František Zeman, který přinesl na ukázku i skokanskou lyži.

Slavnostní vyhlášení očekávali všichni s velkým napětím a po vyhlášení vítězů celoroční soutěže „5 tisíc kroků ke zdraví“ byla vyhlášena tři nejlepší družstva – vítězové z Ústí nad Labem, druhým týmem byla Jednota důchodců ze Slovenska a třetí družstvo z Plzeňského kraje. A dle slov předsedkyně Rady seniorů ČR Lenky Desatové – všichni ostatní byli čtvrtí, což je krásné umístění.

Zbytek večera patřil krásné produkci Fandy Agnese, který rozezpíval a roztančil celý sál.

Poděkování patří všem sponzorům, především Krajskému úřadu s hejtmanem M. Půtou, který převzal záštitu nad celou akcí. Bez pomoci dvacítky rozhodčích a hlavního organizátora L. Desatové, M. Vajse a Zd. Srby by nemohly hry proběhnout k všeobecné spokojenosti.

Fotografie z akce, které pořídil Moravskoslezský sporťák Karel Moskor najdete na jeho foto stránkách https://eu.zonerama.com/FOTOKAMOS/1275113

 

 

Soutěž v Mölkky

Ve čtvrtek 12. září 2024 se v Lomnici nad Popelkou ve školní sportovní hale uskutečnil I. ročník soutěž dvojic v Mölkky jako součást Aktivního září. Přihlášeno bylo celkem 9 dvojic, které…

O nás

Krajská rada seniorů Libereckého kraje se zaměřuje na všechny oblasti spojené s ochranou seniorů. Našim cílem je spolupracovat při koncipování mezigeneračních vztahů, dialogu, tolerance a aktivizace starší generace.

Kontaktujte nás

Mlýnská 611/35,
Liberec IV-Perštýn,
460 01 Liberec

IČ: 04450515
Datová schránka: tm9kvze

© 2022 Krajská rada seniorů Libereckého kraje