Babička Libereckého kraje 2022

Ve středu 5. října 2022 se v Kulturním a společenském centru Lidové sady v Liberci uskutečnil již 4. ročník soutěže Babička Libereckého kraje, nad níž převzal záštitu náměstek hejtmana Mgr. Petr Tulpa. Ten se také stal předsedou poroty, dalšími členy byl Ing. Milan Taraba a Mgr. Pavla Řechtáčková.

I letos byla účast ovlivněna nemocemi a tak se na podiu představily pouze čtyři seniorky – po úvodním představení každá nejprve vystoupila při řízeném rozhovoru s moderátorkou a v zákulisí se již ostatní chystaly na vlastní vystoupení. I v letošním roce se role moderátorky zhostila Mirka Palečková, předsedkyně Krajské rady seniorů Libereckého kraje.

První soutěžící byla Vlasta Morávková z Lomnice nad Popelkou s recitací vlastní básně, liberecká Božena Baňárová zazpívala a zatančila slovenské a romské písně, Hana Marková z Tanvaldu přednesla vlastní, obsáhlou vtipnou báseň a závěrem Dagmar Neumannová s vnučkami potěšily publikum Schumanovou Ukolébavkou.

Poté následovala tradiční módní přehlídka – u nás nazvaná „V čem se cítím nejlépe“.

Po krátké poradě rozhodla porota o pořadí soutěžících. Na celorepublikové klání soutěže Babička roku v Olomouci vyslala porota Hanu Markovou z Tanvaldu. Všechny účastnice obdržely z rukou náměstka Petra Tulpy květiny a korunky, ostatní členové poroty předávali účastnické listy a řadu zajímavých cen, které poskytly sponzoři.

Krátké video ze soutěže najdete ZDE

Babička Libereckého kraje 2024

Vyhlašujeme další kolo soutěže Babička roku 2024 Libereckého kraje. Bližší informace o soutěži včetně přihlášky najdete v rubrice Babička roku  

O nás

Krajská rada seniorů Libereckého kraje se zaměřuje na všechny oblasti spojené s ochranou seniorů. Našim cílem je spolupracovat při koncipování mezigeneračních vztahů, dialogu, tolerance a aktivizace starší generace.

Kontaktujte nás

Mlýnská 611/35,
Liberec IV-Perštýn,
460 01 Liberec

IČ: 04450515
Datová schránka: tm9kvze

© 2022 Krajská rada seniorů Libereckého kraje